Logga in
StartHus 

Inledningv20v21v22v23v24v25v26v27v28v29v30v31v32v33v34v35v36v37v38Framsteg

Köksombyggnad 2011, vecka 30

Dörrar och kökstapet

Måndag 25:e juli

Melindas semester var slut. Jag körde iväg Julia till ridläger. Inte mycket gjort på dagen. På kvällen petade vi bara lite på väggen. Melinda rev bort ett par bubblor som kom fram efter gårdagens målning och spacklade så det blev slätt och fint.

Tisdag 26:e juli

För att kunna sätta dit tvättstugedörren fick jag börja med att laga ihop golvet i tvättstugan. Jag hade ju inte precis försökt att såga helt rakt när jag sågade bort för väggen så jag fick malla av och snida till passande bitar. Sen kunde jag sätta dörren på plats.

Äntligen kan man stänga till runt pentryt

Nästa på schemat var skrubbdörren. Där hade det ju tidigare bara suttit en garderobsdörr så jag fick såga bort en del av väggen för att göra dörrhålet större. Sedan skruvade jag in reglar i väggen.

Onsdag 27:e juli

Jag skruvade dit dörrkarmen för skrubbdörren. Det gick ganska lätt.

En viss skillnad mot den gamla garderobsdörren.


Sen rev jag bort den gamla klädkammardörren. För att sätta dit den nya var det vissa problem. Den gamla karmens yttermått var något bredare än den nya. Dessutom var de gamla karmskruvshålen en smula för nära de nya för att man lätt skulle kunna byta ut dem.

Melinda målade första strykningen på de vita områdena runt elementen och intill diskmaskinen.

Torsdag 28:e juli

Klädkammardörren äntligen på plats. För att detta skulle gå fräste jag bort 15 mm av den vänstra regeln som håller karmen på plats.

Fräsigt.


Sen sågade jag till och skruvade in en ny bit att skruva sjäva karmen i.

Alla dörrarna på plats.

Melinda målade andra strykningen på det vita i köket.

Fredag 29:e juli

Min sista egentliga semesterdag ägnade jag åt att förbereda och sjösätta den nyelektrifierade QE3.

Lördag 30:e juli

Tapetsering i köket. Vi hade redan veckan innan bestämt oss för att vi skulle försöka hinna tapetsera på lördagen. Lustigt nog hann vi det också.

Bilden gör inte riktigt tapetfärgen rättvisa.

Efteråt lyfte vi in ugnarna från garaget för att se hur de skulle gå monteras. Då fann vi att (den riktiga) ugnens eluttag satt för högt, men detta löste vi på söndagen.

Söndag 31:a juli

Vi använde större delen av dagen till att hämta Julia från ridskolan. När vi kom hem satte vi lite fart. Melinda målade första lagret på kökselementen. Jag satte dit ett utanpåliggande vägguttag till ugnen (återigen den vanliga) och stoppade in båda ugnarna i högskåpet.

Täckskivan ovanför mikron kvar att göra

Bygget fortsatte vecka 31.