Logga in
StartHus 

Inledningv20v21v22v23v24v25v26v27v28v29v30v31v32v33v34v35v36v37v38Framsteg

Köksombyggnad 2011, vecka 26

Tak och golv.

Måndag 27:e juni

Eftersom köksskåpsleveransen närmade sig (torsdag) så var det lite bygghets. Taket skulle upp. Enda egentliga problemet var köksbordslampdosan. Den behöves passas in efter hålet i den ännu inte uppsatta takbrädan.

Taket äntligen på plats.

Eftersom Melinda höll på med att spackla väggarna blev det lite trippande runt varandra för att inte vara alltför mycket i vägen.

Tisdag 28:e juni

Eftersom taket var klart var det bara att ta sig an nästa punkt: golvet.
Det gamla köks- och mellanrumsgolvet sågades upp i rutor. Sen plockade vi bort ruta för ruta, lade dit lumppapp och knackade ihop golvet.

Melinda förstör golvet.


Första tre varven på nya köksgolvet

Onsdag 29:e juni

Golv. Vi började med att lyfta bort de kvarvarande spånskivebitarna i omgångar. Emellanåt hade de limmat ordentligt, så stora frigolitsjok följde med. De fick vi skära bort och peta tillbaka. På ett ställe (under kylofrys) hittade vi lite mögel på en frigolitskiva. Där slipade vi bort det uckiga. När spånet var bortlyft lade vi ut vissa av bitarna att gå på. Det blev ett slags skeppsbrott för att ta sig mellan vardagsrum och den nya parketten.

Golvet lagt i köket och nästan hela mellanrummet.

Torsdag 30:e juni

Eftersom köksskåpen skulle levereras denna dag började vi med att pappra på det nylagda golvet. Sen skaffade vi oss en anständig pirra och byggde en ramp att köra denna på.

Skyddspapp på golvet.

När skåpen kom var det vara att bära och köra in dem. Allt gick på det hela taget finemang. Enda problemet var hörnskåpet som är en tung rackare. Till slut lyckades vi dock baxa in det också.

Det igår så rymliga köket förvandlades till sokoban

Innan skåpen kom passade vi också på att flytta in soffan i köket. Där har vi nu en liten sitthörna.

Fredag 1:a juli

Dags för mer golv. Turen hade kommit till vardagsrummet. Först fick vi flytta omkring möblerna så att vi kunde komma åt att riva bort den gamla parketten. Den var spikad i i frigoliten försänkt läkt.

Jag bände bort parketten. Melinda gick efter och drog ur spikarna

Sen kunde vi komma till och lägga golv. Mitt i allt kom Jörgen på besök och kikade på toalettstolen och satte upp duschväggar och lådfronter.

Golv lagt i mellanrummet och halva (knappt) vardagsrummet

Lördag 2:a juli

Sista dagen för golvläggning hoppades vi. Som vanligt började vi med möbelflytt så att vi skulle komma åt att riva. Detta är ett par av alla olika moment som äntligen hemma inte brukar bry sig om att visa. Vid tvåtiden kunde vi börja med själva golvläggningen.

Vardagsrumsgolvet nästan lagt.

Kvar till i morgon var endast den lilla biten närmast ytterväggen.

Söndag 3:e juli

Eftersom vi ville helga vilodagen jobbade vi bara litegrann denna söndag. De sista golvbitarna närmast ytterväggen sågades till och sattes på plats.

Äntligen är golvet klart.

Efter detta petade vi bara lite på väggarna och taket inför den kommande målningen.

Bygget fortsatte vecka 27.