Logga in
StartHus 

Inledningv20v21v22v23v24v25v26v27v28v29v30v31v32v33v34v35v36v37v38Framsteg

Köksombyggnad 2011, vecka 23

Köksväggar och el.

Måndag 6:e juni

Nationaldagen firades med att faktiskt få bygga lite. Inte bara riva. Först tog jag ner sidogipsen från den nya tvättstugeväggarna och breddade hela rasket med en masonitskiva. Sen skruvade jag tillbaka gipset utanpå masoniten. Nu borde det bara mer i nivå med resten av respektive väggar.

Vägg breddad med masonit

Den gamla tvättstugedörren satte jag igen på tvättstugesidan. Nu är väggen bara öppen mot köket.

Jag sågade till och spikade upp kortlingarna som ska bära upp köksskåpen. Den gamla fina spikpistolen fick göra rätt för sig.

Särskilt 3F är jag nöjd med

Torsdag 9:e juni

Lennart från Westin Elcenter var på besök. Dosor och slangar kom på plats. Han drog också tråd i de flesta slangarna.

Lennart kopplar ihop det sista


Jobbet blev lite större än han hade planerat för. Lyckligtvis gick det att skjuta på det som var planerat till eftermiddagen, så det blev en lång heldag i sommarvärmen.

Det som var kvar för mig att göra var att dra slangarna till tak-spottarna. Men innan det kunde göras måste glespanelen till takskivorna sättas upp.

Söndag 12:e juni

Jag mätte lite och försökte lista ut hur mycket isolering och gipsskivor som saknades. Jag kartlade jag vart dosornas rör tar vägen. Elkartan finns här.

Sedan en tur till Jula där jag köpte en skruvautomat för gipsskruv och lite dosfräsar. På Hornback köpte jag isolering. Lite mindre än vad som egentligen behövdes. Bilens bagageutrymme fick vara begränsande. Dessutom ville vi ändå vänta med insidan av tvättstugeväggen tills vi är klara.

Lite isoleringsjobb hann jag också med innan söndagsmiddagen tog över.

Halva ytterväggen isolerad

Bygget fortsatte vecka 24.