Logga in
StartHus 

Inledningv20v21v22v23v24v25v26v27v28v29v30v31v32v33v34v35v36v37v38Framsteg

Köksombyggnad 2011, vecka 22

Rivning av köket.

Torsdag 2:a juni

Först installerade vi oss i det tillfälliga köket. Alla skåp och lådor i det riktiga tömdes. Grejerna förpassade dels till tvättstugan, dels ner i ett antal flyttartonger.

Det tillfälliga köket

Sen blev det lite riva av. En gipsskiva kom ner och alla överskåpen.

Överskåpen rivna.

Fredag den 3:e juni

Jag kan inte säga att det blev riktigt färdigrivet, men ganska. Bänkskåpen slogs isär och förpassades till sophögen utanför.

Bänkskåpen på väg ut.


Tydligen var kökslådorna gula i original

Vägg- och takgips hamnade i en hög mitt på golvet.

Väggar och tak rivna.

Diskmaskin och spis ställdes ut i garaget. Takfläktstrafon från gamla fläkten skruvade jag in i en låda så att vi skulle ha ventilation även under bygget.

Lördag 4:e juni

Gårdagens rivnings sophög skulle ut. Och den som var ute skulle ner i säcken. Men först lite mer rivning. Ytterväggens isolering behövde tas ner för att ge plats nya kortlingar. De gamla var för få och satt på fel plats.

Isoleringen tog upp en hel big bag. Efter som vi ändå behövde lite förnödenheter från byggvaruhuset så det var lika väl att åka iväg med isoleringen till Skyttbrink.

Isoleringen bortriven

Sen blev det soptjänst. Melinda lyfte ut gipshögen till skottkärran utanför tvättstugedörren. Jag flyttade vidare den och utehögen till bagarna. Efter detta gav jag mig på den gamla takläkten. Bände ner, spikade ut, kapade ner och bagade.

Takläkten bortriven

De nya takläkten och kortlingarna staplades i en liten hög på köksgolvet. Gips och masonit i vardagsrummet.

Söndag 5:e juni

Denna dag reglade jag igen den gamla tvättstugedörren. De köpta reglarna fick lov att hyvlas ned till 90 mm för att matcha debefintliga.

Tvättstugedörren reglad.

Förutom detta rensade jag bort de sista gipsresterna vid golvet. Detta gjordes genom att jag sågade bort en remsa av spånskivan runt väggen. Sen gick det enkelt att pilla bort resterna.

Bygget fortsatte vecka 23.